Magnetbormaskin.

Boring av hull i stål med kjernebor og magnetbormaskin er den mest effektive og tidsbesparende måten å bore i stål på. 

Med magnet bormaskin sparer man mye tid og penger,  se video under. Her tar det ca 15 sekunder og bore ett 20 mm hull i en 10mm tykk plate. 

Våre kjernebor til magdrill har weldon D19 feste (19,05) fra Ø6 til Ø60 og fra Ø61 til Ø200 mm har Weldon D31 (31,7)

Kjerneboring med magnetboremaskin er en spesialisert teknikk som brukes til å lage presise og dyptgående hull i forskjellige materialer. Her er noen av egenskapene til kjerneboring med magnetboremaskin:

1. Presisjon: Magnetboremaskiner er utstyrt med sterke magneter som holder maskinen på plass under boringen. Dette gir høy stabilitet og nøyaktighet, slik at hullene blir laget med stor presisjon og effektivitet.

2. Dyptgående: Magnetboremaskiner er i stand til å bore dypt inn i materialet. De kan håndtere tykke materialer og oppnå betydelig hulllengde, avhengig av borebitsens størrelse og maskinens kraft, vandring og borr lengde.

3. Effektivitet: Kjerneboring med magnetboremaskin er en rask og effektiv metode. Den reduserer behovet for manuell kraft og tid som kreves for å lage hull sammenlignet med tradisjonelle boremetoder.

4. Allsidighet: Magnetboremaskiner/kjernebormaskiner finnes i flere varianter og kan brukes på forskjellige materialer som metall, aluminium, tre og plast. Med riktig type bor, maskin og hastighet kan de tilpasses ulike materialer og applikasjoner.

5. Minimal skade: På grunn av sin presisjon og kontrollerte natur, minimaliserer magnetboremaskiner risikoen for skader på omkringliggende områder, overflatebehandling og materiell. De etterlater jevne og rene hull uten skadelige vibrasjoner.

6. Mobilitet: Magnet bormaskiner er vanligvis kompakte og bærbare, noe som gjør dem enkle å transportere og bruke på forskjellige arbeidssteder. Dette gjør dem ideelle for jobber som krever fleksibilitet.

7. Automatisering: Noen avanserte magnetboremaskiner er utstyrt med funksjoner som automatisk mating og justering av borringen. Dette gjør boringen enda mer effektiv og reduserer behovet for manuell håndtering.

Det er verdt å merke seg at egenskapene til kjerneboring med magnetboremaskin kan variere avhengig av spesifikasjonene til maskinen og materialene som skal bores. Det anbefales alltid å følge produsentens instruksjoner og ta hensyn til sikkerhetsfaktorer når man utfører kjerneboring med magnetbor maskin.

Disse magnetbormaskinene kan også bore hull vertikalt eller "opp ned", noe som gjør de meget praktiske. 

Magnetbormaskin er perfekt å ta med seg ut på byggeplass for boring av hull som er glemt bort i produksjon, ved omgjøring på konstruksjoner etc, hull som er plassert feil, eller som må justeres litt på. Vår letteste maskin har en lav vekt på 10,5 kg  som gjør den meget lett å håndtere. 

Kjøling og smøring ved kjerne boring kan gjøres automatisk. Koble først til beholderen. Når du begynner å bore, åpner senterspissen opp for kjølevæsken. Kjølevæsken kommer da ut i senteret på  kjerneboret, dette gir en jevn og effektiv smøring fra innsiden av kjernebor. Ved boring vertikalt eller "opp ned", må det brukes smøring på spray. Her anbefaller vi at det brukes CRC supercut II. Denne er ikke helt flytende, men skaper ett skumlag ved påføring.

Vår magnetbormaskin leveres i koffert med umbrakonøkler, festestropp, og beholder for automatisk kjøling.